Już pierwszy łyk przenosi nas naprzemiennie: na brazylijskie sawanny i do gęstego lasu pełnego świeżych oraz dojrzałych, także endemicznych roślin. Przenosi na uprawy, które z uwagi na wysokość (800 – 1300 m npm) prawie sięgają nieba – prażą się w południowoamerykańskim słońcu.
Nasza kawa pochodzi z Brazylii – regionu Cerrado w Minas Gerais (występuje tu 10 000 gatunków roślin, w tym 400 endemicznych). 100% arabica uzyskiwana jest z wyjątkowo dużych ziaren (rozmiar 17/18). Odznacza się delikatnością – jej aksamitny smak wyróżnia się niską kwasowością (2/10).
NASZA KAWA POWSTAJE...
W zgodzie z naturą.
W zgodzie z naturą. W idei zrównoważonego rozwoju.
Obróbka z dbałością o środowisko.
Nasza arabica palona jest metodą rzemieślniczą w tradycyjnym piecu bębnowym. Dzięki temu możesz cieszyć się naturalnym smakiem. Kolor wypału (7/10) wygląda doskonale.
Nasza arabica palona jest metodą rzemieślniczą w tradycyjnym piecu bębnowym. Dzięki temu możesz cieszyć się naturalnym smakiem. Kolor wypału (7/10) wygląda doskonale.