Nasze pieczywo

Świeże, chrupiące i pachnące.

Wypiekamy w tradycyjny

sposób - z czystą etykietą.

Wypiekamy bez kompromisów – bez polepszaczy, bez barwników, bez konserwantów. Także w oparciu o autorskie receptury z najwyższej jakości składników: mąki, wody, zakwasu (czasami drożdży), soli – od sprawdzonych dostawców (rolnicy, firmy rodzinne).

Wypiekamy bez kompromisów – bez polepszaczy, bez barwników, bez konserwantów. Także w oparciu
o autorskie receptury z najwyższej jakości składników: mąki, wody, zakwasu (czasami drożdży), soli – od sprawdzonych dostawców (rolnicy, firmy rodzinne)

Mąka

zakwas

woda

sól

mąka + zakwas + woda + sól

... i nic więcej nie potrzeba!

Zwracaj uwagę na etykiety tak jak my.
Im mniej składników w pieczywie – tym lepiej
Wystarczy mąka, woda, zakwas (czasami drożdże), sól – ziarna.

Chleb ANNO

mąka pszenna / zakwas żytnio-pszenny / woda / sól /
drożdże / olej roślinny

Chleb górski

mąka pszenna / mąka żytnia / zakwas żytni /
woda / sól / drożdże

Chleb żytni na maślance

mąka żytnia / woda / sól /
maślanka / gluten

Chleb razowy

mąka żytnia razowa, żytnia, pszenna / zakwas żytni
/ woda / sól / drożdże

Bagietka na zakwasie

mąka pszenna i żytnia / woda /
zaczyn matka / sól / drożdże

bułka rustykalna

mąka pszenna / zakwas żytni / woda /
sól / drożdże / olej rzepakowy

Co nas wyróżnia?

01

Cierpliwość

Wydłużony czas prowadzenia ciasta – ciasto poddawane dłuuuugiemu leżakowaniu
w warunkach chłodniczych. Zalety?
Chleby dłużej utrzymują świeżość, nie zawierają polepszaczy (powstają naturalne składniki tworzące strukturę miękiszu), nabierają doskonałego smaku i aromatu.

01

Cierpliwość

Wydłużony czas prowadzenia ciasta – ciasto poddawane 
dłuuuugiemu leżakowaniu w warunkach chłodniczych. Zalety?
Chleby dłużej utrzymują świeżość, nie zawierają polepszaczy (powstają naturalne składniki tworzące strukturę miękiszu), nabierają doskonałego smaku i aromatu.

02

Zakwas

Stosujemy tradycyjny, naturalny, zdrowy zakwas żytni lub pszenny. Zalety? Zakwas powoduje, że miękisz jest naprawdę miekki i utrzymuje świeżość, chroni pieczywo przed rozwojem pleśni, ułatwia przyswajanie składników odżywczych.

02

Zakwas

Stosujemy tradycyjny, naturalny, zdrowy zakwas żytni lub pszenny. Zalety? Zakwas powoduje, że miękisz jest naprawdę miekki i utrzymuje świeżość, chroni pieczywo przed rozwojem pleśni, ułatwia przyswajanie składników odżywczych.

02

Zakwas

Stosujemy tradycyjny, naturalny, zdrowy zakwas
żytni lub pszenny. Zalety? Zakwas powoduje,
że miękisz jest naprawdę miekki i utrzymuje
świeżość, chroni pieczywo przed rozwojem pleśni,
ułatwia przyswajanie składników odżywczych.

03

Czysta etykieta

Wszystko zgodnie z trendem “clean label”. Zalety? Tylko naturalne składniki bez sztucznych dodatków,
krótka i prosta lista tylko niezbędnych składników (mąka, zakwas, woda, sól, ziarna) maksymalne ograniczenie przetwarzania żywności.

03

Czysta etykieta

Wszystko zgodnie z trendem “clean label”. Zalety?
Tylko naturalne składniki bez sztucznych dodatków, krótka i prosta lista tylko niezbędnych składników (mąka, zakwas, woda, sól, ziarna), maksymalne ograniczenie przetwarzania żywności.