Wypiekamy bez kompromisów – bez polepszaczy, bez barwników, bez konserwantów. Także w oparciu o autorskie receptury z najwyższej jakości składników: mąki, wody, zakwasu (czasami drożdży), soli – od sprawdzonych dostawców (rolnicy, firmy rodzinne).
Wypiekamy bez kompromisów – bez polepszaczy, bez barwników, bez konserwantów. Także w oparciu o autorskie receptury z najwyższej jakości składników: mąki, wody, zakwasu (czasami drożdży), soli – od sprawdzonych dostawców (rolnicy, firmy rodzinne)
Mąka
zakwas
woda
sól
mąka + zakwas + woda + sól
... i nic więcej nie potrzeba!
Zwracaj uwagę na etykiety tak jak my. Im mniej składników w pieczywie – tym lepiej Wystarczy mąka, woda, zakwas (czasami drożdże), sól – ziarna.
Wydłużony czas prowadzenia ciasta – ciasto poddawane dłuuuugiemu leżakowaniu w warunkach chłodniczych. Zalety? Chleby dłużej utrzymują świeżość, nie zawierają polepszaczy (powstają naturalne składniki tworzące strukturę miękiszu), nabierają doskonałego smaku i aromatu.
01
Cierpliwość
Wydłużony czas prowadzenia ciasta – ciasto poddawane dłuuuugiemu leżakowaniu w warunkach chłodniczych. Zalety? Chleby dłużej utrzymują świeżość, nie zawierają polepszaczy (powstają naturalne składniki tworzące strukturę miękiszu), nabierają doskonałego smaku i aromatu.
02
Zakwas
Stosujemy tradycyjny, naturalny, zdrowy zakwas żytni lub pszenny. Zalety? Zakwas powoduje, że miękisz jest naprawdę miekki i utrzymuje świeżość, chroni pieczywo przed rozwojem pleśni, ułatwia przyswajanie składników odżywczych.
02
Zakwas
Stosujemy tradycyjny, naturalny, zdrowy zakwas żytni lub pszenny. Zalety? Zakwas powoduje, że miękisz jest naprawdę miekki i utrzymuje świeżość, chroni pieczywo przed rozwojem pleśni, ułatwia przyswajanie składników odżywczych.
02
Zakwas
Stosujemy tradycyjny, naturalny, zdrowy zakwas żytni lub pszenny. Zalety? Zakwas powoduje, że miękisz jest naprawdę miekki i utrzymuje świeżość, chroni pieczywo przed rozwojem pleśni, ułatwia przyswajanie składników odżywczych.
03
Czysta etykieta
Wszystko zgodnie z trendem “clean label”. Zalety? Tylko naturalne składniki bez sztucznych dodatków, krótka i prosta lista tylko niezbędnych składników (mąka, zakwas, woda, sól, ziarna) maksymalne ograniczenie przetwarzania żywności.
03
Czysta etykieta
Wszystko zgodnie z trendem “clean label”. Zalety? Tylko naturalne składniki bez sztucznych dodatków, krótka i prosta lista tylko niezbędnych składników (mąka, zakwas, woda, sól, ziarna), maksymalne ograniczenie przetwarzania żywności.